Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Barevný Štětina, neúnavný Benda, blafující Sobotka a neatraktivní estonské ženy.

5. leden přinesl mnoho zajímavých zpráv v médiích a naznačil, že tento rok se lidé nudit jistě nebudou.

On 5. leden přinesl mimo jiné mnoho zajímavého i v minulosti. Například v roce 1887 všestranný český sportovec  Josef  Rössler- Ořovský poprvé použil v Česku lyže a sjel na nich Václavské náměstí.  Nevím, na čem sjížděl letos europoslanec Štětina, ale musel to být ještě rychlejší a kvalitnější materiál, než tehdejší dřevěné ski.  

Panu Štětinovi by se totiž prý velmi líbilo, kdyby v budoucnu byla třetina Čechů bílá, třetina černá a třetina žlutá.  Sice nevím, proč zrovna tyto barvy, ale příště to klidně může být i modrá, červená či zelená. U pana europoslance nikdo nikdy neví, jakou barvu má zrovna v oblibě. Většinou se to dá ovšem poznat dle toho, za koho kope. Jednou za komunisty, jednou za zelené mužíky z Azova, jednou za Brusel, pak za TOP 09 až se z něho stává takový politický chameleon.

A jeho zvolení europoslancem by se dalo srovnat i s oním prvním lyžováním v Česku. Tehdy totiž pan Ořovský žádal v dopise zaslaném do Norska o katalog s bruslemi, ale díky nepřesnému pochopení českých slov mu byl zaslán i katalog s lyžemi.  Myslím, že i díky stejnému nepochopení slov pana Štětiny, zaslali tehdy čeští voliči toho pána do europarlamentu.  Ale vše se dá ještě napravit.

S další událostí z minulosti, kterou bylo 5. ledna v roce 1968 zvolení Alexandra Dubčeka do funkce tajemníka KSČ, souvisí i prohlášení pana Marka Bendy, ve kterém sdělil, že se pokusí na sněmu ODS dostat do nejužšího vedení ODS.

A stejně jako tehdejší zvolení pana Dubčeka znamenalo politické uvolnění, nazvané pražské jaro, má zřejmě snaha pana Bendy dostat se do čela ODS přinést i jisté uvolnění voličům. Mám na mysli uvolnění břišních svalstev. Předseda ODS Petr Fiala totiž sebejistě prohlásil, že jeho strana už není unavená. Ano, a proto se do jejího čela hrne neúnavný Marek Benda, který má být tváří nové, akceschopné ODS.  

Má to svojí logiku, kdo jiný by mohl vědět o politice více než pan Benda, který je ročník 1968 a od roku 1990 až do dnešních dní je věrným poslancem naší republiky. Má už toho napracováno věru hodně a to ještě při takové makačce stihl i dálkově dostudovat práva v Plzni. Myslím, že tip na novou ODS s Markem Bendou v čele, je sázka na jistotu. Jistě úplně stejnou, jakou byla tehdejší sázka na pana Dubčeka.  Po pár měsících totiž období pražského jara, vzalo za své. Ale na druhou stranu je nutno přiznat, že Marek Benda to je jiný kádr, který přečkal již mnoho vichřic a jistě přečká i nějaké to další jaro v poslanecké lavici.

Události kolem pana premiéra Sobotky a jeho internetové komunikace zase zavdávají vzpomínky na 5. Leden 1923. Tehdy byl spáchán v Žitné ulici v Praze atentát na tehdejšího ministra financí Rašína, který později zraněním podlehl.  Nynější ministr financí Babiš je opatrnější, a tak si zažádal o policejní ochranku a to s odůvodněním, že je ve větším ohrožení, jako náš pan premiér.

Pan Sobotka možná po prohlášení pana Babiše ucítil jakýsi pocit neohrožení, a tak se na ochranu své osoby moc nesoustředil. A útoky přišly záhy. Nejdříve twitter a nyní i emailová komunikace.  Pravda, moc jsme se z údajných prohlášení či uniklých informací nic nového nedozvěděli.  V podstatě jenom to, o čem si již delší dobu štěbetají vrabci na střechách českých paneláků, rodinných domků, vilek či holobytů.

 Ale je docela možné, že to byl sám Sobotka, který sám své účty napadl a pokusil se o jisté blafování, díky kterému chtěl jen zjistit, co si o něm veřejnost myslí, když se jeho tajné myšlenky dostanou na veřejnost.  Každopádně jako premiér si to mohl dovolit, protože i on sám dobře ví, že je mnohem horší a rizikovější být v kůži ministra financí.  Sám to konec konců zažil v roce 2010, kdy dostal na mýtinku od jednoho muže pěstí a musel být hospitalizován. Onen muž pak útok odůvodnil, že šlo za výraz nespokojenosti s jeho prací ve funkci ministra financí z let 2002 – 2006.  Proto s ohledem na události kolem tehdejšího ministra financí Rašína a na panický strach nynějšího ministra Babiše, je post premiéra pro pana Sobotku relativně bezpečnou zónou.

A na závěr dnešní události z Německa, kde údajně cizinci v Kolíně nad Rýnem na Nový rok obtěžovali několik žen. Šlo prý z větší části o cizince arabského či afrického původu.  Nad touto událostí mi přišla vzpomínka na zprávu z konce prosince, kdy si estonský ministr vnitra postěžoval, že žádný z uprchlíků zatím nevyužil nabídky získat azyl v Estonsku. Údajně proto, že tito lidé chtějí raději do Německa.  Pokud v tom hraje i atraktivnost žen v dané zemi, pak by se estonské ženy měli cítit právem dotčeny. Osobně jsem navštívil Estonsko a Německo taktéž, ale snad mi Němky prominou, Estonky se mi líbily více. A to nemluvím o hlavním městě Tallinu, které je pro mě jedno z nejhezčích měst Evropy.

Ale uznávám, že muži z Arábie mají právo na jiný vkus. Ovšem tak nějak mám pochybnosti o tom, že důvodem proč nikdo z oněch mužů nechce azyl v bezpečném Estonsku, je neatraktivnost estonských žen.  To bychom se totiž mohli cítit právem uraženi i my, za naše krásné české ženy. 

Autor: Lubomír Kvapil | úterý 5.1.2016 21:10 | karma článku: 42,33 | přečteno: 4192x
  • Další články autora

Lubomír Kvapil

Demonstrace a média v čele s Vaškem Moravcem, jako danajské dary pro Slávka Sobotku.

Dobrý premiér by měl naslouchat svému lidu, tedy aspoň tak zní známé klišé z obecných politických pouček. Bohuslav Sobotka však, k jeho smůle, vnímá onen hlas lidu, skrze interpretace novinářských titulků.

20.5.2017 v 19:50 | Karma: 47,72 | Přečteno: 11799x | Diskuse| Média

Lubomír Kvapil

Centrum pravdy je stejně zbytečné, jako reportáž o černochovi z Lidlu, z pořadu 168 hodin.

Česká televize i Ministerstvo vnitra nám v posledních dnech předvedly, jak dobře si vlastně žijeme, když si můžeme dovolit vyhazovat peníze, za nesmyslné projekty.

11.1.2017 v 11:50 | Karma: 43,21 | Přečteno: 2874x | Diskuse| Média

Lubomír Kvapil

Vzpomínky na Kokořínsko a okolí

V Cimrmanově hře, Dobytí severního pólu, srovnával Varel Fryštenský přírodu na severní točně s výletem na Kokořín. A jistě věděl o čem mluvil.

6.1.2017 v 14:17 | Karma: 25,73 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Fotoblogy

Lubomír Kvapil

Český slavík - přehlídka “esesáků“,“ kriminálníků“ a “kurtizán“.

Pokus o pohled do mysli Radka Bangy, aneb co vše lze vidět, když člověk chce vidět a musí se dívat správně.

1.12.2016 v 20:13 | Karma: 44,71 | Přečteno: 3616x | Diskuse| Společnost

Lubomír Kvapil

Jak česká média pozvolna přešla z Bradyády k Pithartiádě, na Vánoce se těším na Halíkiádu.

17. listopad se po 28. říjnu stal další příležitostí, jak připomenout části národa, že je špatná, jak se ráda mýlí a podléhá strachu.

18.11.2016 v 18:09 | Karma: 45,49 | Přečteno: 3458x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)