Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, není to Zeman, který dělí společnost, ale jsou to novináři, kteří rozhodně nepotřebují idylku, ale pokud možno co nejvíce rozbrojů a co nejvíce tak zvaně krve. Jde totiž o čtenost. A co se týká Polska. PiS Polsko asi tak rozděluje polskou společnost, jako tu českou rozděluje Zeman. Jeno asi výrazněji, neboť u nás Zemana podporuje co já vím cca 60% občanů, kdežto v Polsku dokonce PiS získala ústavní většinu. To si ji asi vycucala z prstu?

15 0
možnosti
OK

Nikoli. Prezident, který řekne v jedné větě, že nelze nálepkovat lidi podle jejich názoru (čemuž tleskám), ale že jeho odpůrci jsou banda ubožáků, společnost rozděluje přímo učebnicově.

5 4
možnosti
JC

Vůbec ne! Prohlašuje-li malá část společnosti, která se nikdy nesmířila s výsledkem prezidentských voleb, že Miloše Zemana volila "lůza", "spodina společnosti", "méně inteligentní lidé" atd, značí to o tom, že tato malá část se distancuje až štítivě, povýšeně, od té větší části. Samozřejmě za, bohužel, značné podpory novinářů, médií. Tím se to rozdělování vytvořilo, vytváří.

K tomu prohlášení pana prezidenta. Pokud několik lidí bude neustále hulvátsky nadávat prezidentovi, zesměšňovat ho, prohlašovat o něm lži a polopravdy, tak prezident má svaté právo o těchto lidech říct, že jsou jenom banda ubožáků. To je můj názor.

10 1
možnosti
OK

Já jsem odpůrcem pana prezidenta, ale neříkám, že jej volila lůza. Volil jej ostatně třeba i můj kamarád, který je velmi inteligentní.

A kdyby řekl Zeman, že ti, kteří mu sprostě nadávají, házejí po něm vajíčka a podobně jsou jen ubožáci, souhlasil bych s ním.

4 0
možnosti
JC

To jenom značí, že patříte mezi tu inteligentní a rozumnou část jeho odpůrců. Ale tu menší část, bohužel. Nakonec, sám dobře víte už jenom z těch diskuzí tady, jak mu spílá, nadává a píše o něm docela dost lidí. Někdy jenom zírám, co vše si mohou dovolit beztrestně ...:-/

5 0
možnosti
OK

Ani Hitlerovi jeho většinová podpora nebránila společnost rozdělovat na lidi a odpad.

2 0
možnosti
JC

O "odpadu" nemluví nikdo jiný, než zarputilí odpůrci Miloše Zemana. Mluví tak o lidech, kteří volili a zvolili Miloše Zemana prezidentem ČR. Mluví tak o většině obyvatel ČR. To oni rozdělují společnost, vymezují se a prohlašují o sobě, že jsou elita.

9 0
možnosti
OK

Odpad jsem použil ve spojení s Hitlerem abych dokázal, že ani většinová podpora není zárukou toho, že nedojde k rozdělování společnosti. Dokonce u většinové podpory nějakého politika je riziko dělení společnosti snad ještě vyšší.

1 0
možnosti
JC

Víte, co je smutné? Že o dělení společnosti nejvíce mluví (píší) ti, kteří to dělení způsobují, vytvářejí. Nikdy nepochopím, proč někteří lidé nedokáží respektovat výsledky demokratických voleb a třeba vítězi, byť nebyl jejich kandidát, nepoblahopřejí a nepřejí mu vše nejlepší, jako je to třeba v USA. Tady se tak vymezují příznivci poraženého, že je to až hrůza.

7 2
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)