Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kvapil, xenofobie je jen neomarxistická nálepka pro svobodné lidi, stejně jako fašismus pro odpůrce komunistů. Ta vládnoucí levice má mediální cestu dobře prošlapanou. Původní ideologie fašismu znamenala seskupení proti komunistické manipulaci s lidmi. Teprve později dostal fašismus do hlavičky italského Musoliniho. Naopak na nacismu není nic dobrého, jeho spojení s Hitlerem odpovídá. Ne tak slovo nacionalismus, který je vyjádřením vztahu k národu - národní, nacionální. Vlastenectví pak je láska k vlasti.

Jinak v té bezbrannosti proti vládnoucím bezohledným kázáním Halíků a Šiklových máte pravdu. Líbí se mi také Váš příměr o zahrádkách a radě souseda. Ano, západ nám radí s "uprchlíky". Jejich zahrádky ale nejsou pro nás žádostivé, chceme své zahrádky pěstovat jinak.

0 0
možnosti

Myslím, že masáž tu probíhá z obou stran a Vy jste rovněž jedním z masérů.

1 0
možnosti
Foto

ano, já jsem mediální hvězda, která je denně na obrazovkách :-)

2 1
možnosti

V92i33o56l13a 87M51o35d37r48á

24. 2. 2016 11:13

Není mi jasné, co znamená "stát se součástí populismu". Populismus chápu jako snahu zalíbit se lidem za každou cenu, která vede k tomu, že člověk říká přesně to, co chtějí lidé slyšet, bez ohledu na to, zda je to pravdu či ne. Stát se součástí něčeho takového mi nepřijde jako dobrý nápad.

Současně souhlasím s tím, že moralizování nikam nevede. Jen podle mě to není tak, že buď musíme moralizovat, nebo se musíme stát populisty - rozumné řešení je někde mezi. Tedy nejít za každou cenu ani z davem, ani proti němu, ale držet se faktů a ukazovat obě stránky mince (málokterá mince má totiž jen jednu stránku, jak nám to říkají právě ti moralizátoři a populisti).

1 0
možnosti

Co si lidé nejvíce přejí? Dle mého OBJEKTIVNÍ zpravodajství a PRAVDIVÉ informace ve veřejnoprávních médiích!! Jenže toho se pod nadvládou EU zřejmě již nikdy nedočkáme.. EURv

3 0
možnosti

J40a37k28u43b 61K86o41s

22. 2. 2016 20:35

Dík. Článek přesně vystihuje i můj pohled na věc.

3 1
možnosti

Protože mě zprávy nebaví a nesouhlasím s nimi, tak jsou nepravdivé. :-PPropagovat otevřeně populismus je skutečná patologie mysli. !!

2 3
možnosti
Foto

Že vy nevíte, co je populismus a kdo byli populárové?

"Populárové (latinsky populares, „naklonění lidu“; svými nepřáteli nazývaní „demagogové“) byli politici aristokratického původu v době pozdní římské republiky, kteří s podporou lidových shromáždění usilovali o prolomení mocenského monopolu římského senátu.

Mezi požadavky populárů náleželo posílení politického postavení prostých plebejů. Toho chtěli dosáhnout redistribucí veřejné půdy, rozdělováním obilí zdarma ve prospěch chudých občanů a omezováním otrokářského hospodářství, jelikož otroci odnímali práci nemajetným Římanům. Jejich záměrem bylo učinit římskou republiku více lidovější posilováním pravomocí tribunů lidu a oslabováním role římského senátu. Byli proto velmi oblíbení mezi obyčejnými lidmi."

A teď mi řekněte, co je na tom patologického.

6 1
možnosti

...u mne ohřívák....a planý souhlas....

2 0
možnosti

Nabídnu vám ještě jeden pohled. V naší společnosti žije hodně lidí, kteří pamatují dobu komunismu. Každý den občané této republiky čelili v masmédiích přívalu tupé ideologie, manipulace, lhaní, cenzury, autocenzury, skrytého i otevřeného vyhrožování, špinění všech nepřátel socialismu. Naučili se číst mezi řádky. Stali se rezistentními vůči této manipulaci a zkreslování.

Západní společnost tuto skutečnost nezažila a tuto zkušenost nemá. Nezažili ji ani ti, kteří se narodili později.

Tady je asi jedna z příčin, proč je tak u nás obtížně manipulovat veřejným míněním. Proč manipulace za pomocí srdceryvných, sehraných a často zkreslených příběhů tzv. syrských uprchlíků je účinná na naivní západní čtenáře a mladou generaci, ale naprosto neúčinná na ty, kdo mají zkušenosti s totalitními praktikami v masmédiích. A řeknu na rovinu: multikulturalismus se k někdejším totalitním praktikám v mnohém blíží.

Pravdu máte v jednom. Všeho moc škodí. I zesilující agresivita různých multikulturních psychopatů, pomatenců, šílenců, naivních a hloupých vítačů, vytvářečů nového lepšího evropského národa a nových lepších multikulturních zítřků, která sebou nese zvyšující se rezistenci a odpor normálních obyvatel.

30 2
možnosti

...v tom máte do jisté míry pravdu.....jsme ještě stále zvyklí oficiálním deklaracím čehokoli dosti nedůvěřovat....

1 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)