Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Abych pravdu řekl, tak kromě injekce od veterináře nevím o žádném jiném způsobu usmrcení domácího nejatečního zvířete, které by zákon nepovažoval za týrání.

1 0
možnosti
HV

A může takovou injekci podat i nelajk? Jen by mne zajímalo...

0 0
možnosti
JH

J13a55n 42H48a10v31r35d11a

16. 3. 2016 9:15

1) Topení koťat je šílenost. Představte si tu smrt být v pytli potopený do vody a topit se - než přijde o život, může to trvat několik desítek vteřin.

2) Podříznutí tepny přivádějící krev do mozku přivodí prakticky okamžitou smrt, při které se fyzicky trpí méně než při jiných způsobech smrti.

2 0
možnosti
JT

Autor jeste zapomel zminit miliardy bakterii brutalne zavrazdenych antibiotiky

1 1
možnosti
Foto

Autor se snažil vlézt na formát A4, nemohl tušit, že pan Tachovský bude lpět na vyjmenování každého živočicha či bakterie :-)

3 0
možnosti
Foto

S koťaty jste mi připomněl citát z Harryho Pottera a metod racionality:

"Mudlové měli zhruba stejný legální status jako děti nebo koťata: byli roztomilí, takže by vás zavřeli, kdybyste je mučili na veřejnosti, ale nebyli to lidé."

A popravdě bych se nedivil, kdyby byla roztomilost opravdu tím kritériem.

1 0
možnosti
KF

K82a76r76e16l 48F34a10j90t

15. 3. 2016 9:08

hlavně na místo zvířecího ombudsmana nejmenovat slepici ... už víme jak by to dopadlo ...

6 0
možnosti
JK

J84a54n 17K96o86v43á94ř

14. 3. 2016 17:05

"Nejlepší by bylo, dát mimo zákon všechno a perzekucí i výchovou to potlačovat, potlačovat a potlačovat! Začít by se mohlo od ochrany zvířecích práv. Od dohledu, zda jsou zabíjena humánně. Kromě potlačení islámu by se tím vhodně oživil antisemitismus, o němž se mnozí naivně domnívají, že už snad vysublimoval spolu s většinou naší židovské populace. Připomněli bychom si tím jeden z pilířů evropské civilizace."

Celý text (Někteří zkoukli islám) zde: http://by15819cz.bloger.cz/forum.php?f=4521&t=6730

0 0
možnosti
Foto

Ideologicky zpracováváte téma, kterému nerozumíte. Žádný zákon nedokáže vyřešit etiku porážky zvířat, je to vždy jen na lidech( a organizacích), kteří to provádí. Kdybyste viděl některá naše zákonu vyhovující jatka, možná byste přehodnotil názor. On totiž není tak podstatný způsob usmrcení, ale to, co tomu předchází. Hrůzné životní podmínky mnohých jatečných zvířat a dlouho trvající stres před vlastní porážkou. To je, myslím, téma, které stojí zpracovat (s příslušnými zkušenostmi). Na druhou stranu nevidím důvod, proč by se jakýkoli cizinec ( jinověrec) neměl podřídit standardu porážky v zemi, kde žije., stejně jako mnohému jinému.

2 1
možnosti
Foto

Jste úplně vedle jako ta jedle. Kde jste probůh vyčetl ideologii a nějaký můj závěr ? Četl jste vůbec ten blog, nebo hodnotíte dle titulku ? Já žádné závěry či názory v blogu nevyvozoval. Šlo mi jen o nastolení otázky, ve které také nevidím jednoznačnou odpověď . ;-)

2 0
možnosti
PS

P84e56t96r 21S58k56á64c63e63l

13. 3. 2016 22:39

Za 100 let jsme přetrhali zažité zvyklosti, které vycházeli z moudrosti našich předků. Ze zkušeností získaných za několik staletí. Pamatuji doby, kdy zabití zvířete byl obřad. Úcta k živému tvoru velí, aby krev rychle opustila tělo, aby zvíře netrpělo. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

2 0
možnosti
JS
ZB

Za topení koťat bych poslala ty lidi sedět natvrdo. Je načase se naučít, že se zvířaty je potřeba narábat s lidskostí ( a s lidma také).

Kastrace se dělá v narkóze. Je to u koček něco jako hysterektomie - jsou ženy, které ji postoupí také. Trápením bych to nenazývala.

Já bych teda halal, nebo košer ( to samé v bleděmodrém) výjimky na podřezávání zvířat nedávala.Komu se to nelíbí, může se vždy stát vegetariánem.;-)Volba je jeho.

7 4
možnosti
JT

Toulavych kocek je zbytecne moc. Topeni je zcela na miste. Delalo se to vzdy a delat se to bude dal.

1 2
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)