Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A na závěr ještě uvedu několik vět z jednoho článku :

Na konci války udělali Američané z Kralup trosky.

V důsledku vzniklého požáru se město zahalilo do hustého černého dýmu a další bombardování proto bylo prováděno prakticky naslepo.

Zdroj ? článek na webu ČT24, takže pokud mi chce někdo vyčítat nějaké podsouvání, ať se obrátí na pracovníky České televize ;-)

A pokud ještě někdo ví o podobné tragédii, která se udála 22. března, tak mi napište, já ji bez problému doplním.

0 0
možnosti
Foto

Takže pro nechápající a samozvané psychology :-) Blog byl pouze o tom, připomenout památku na ty, kteří zahynuli při onom náletu. Důvodem bylo pouze to, že ona událost zapadla z důvodu události současných. Je mi jedno, zda byl nálet oprávněný či ne, navíc to ani nemám jak posoudit, zvláště, když se v tom neshodují ani historici. Diskuze k tomu je oprávněna, ovšem hrát si na telepaty a být přesvědčen o tom, že článek chápu více jak sám autor, mi už připadá jako jakási nemoc;-)

0 0
možnosti
Foto

V každé válce umírají nevinní lidé.

II. světová válka byla obzvláště krutá a nevinných civilistů zemřelo více než vojáků.

1 0
možnosti
Foto

No, nevím.

Koncem března 1945 zuřily boje v plném nasazení, bylo před bitvou o Berlín (ta začala 16. dubna), ještě koncem dubna 1945 měli němečtí vojáci vysokou bojovou morálku.

A na území Čech a Moravy se nacházela milionová Schornerova armáda.

Takže bych řekl, že ta rafinerie byla v té době legitimním vojenským cílem.

4 0
možnosti

Pan Kvapil zvolil ústup do předem připravených strategických pozic;-D, tzv. pozice já nic, já muzikant a vy si vše vymýšlíte. Dobrá, nechám Vás na pokoji.

Jinak důvody bombardování rafinerie v Kralupech jsou každému rozumnému a znalému člověku jasné. Rafinérie byla sice 2 roky odstavená, ale kdykoli připravená obnovit výrobu. To, že se Němci chystají v české kotlině zuřivě bránit bylo veřejně deklarováno a v takovém případě by se jim funkční rafinérie zatraceně hodila, ikdyž byla po část války odstavena pro nerentabilnost. A v neposlední řadě je otázka, jaké informace o té rafinérii měli spojenci. Pokud si dobře pamatuji tak ji chtěli bombardovat již ke konci 44, jenže se to tehdy nepovedlo, takže v ní prostě určitou hrozbu viděli.

V každém případě se během 2. světové války událo mnohem více nesmyslnějších akcí, jež stály i mnohem více obětí. Například mnou zmíněné bombardování z 9.5.1945.

3 0
možnosti
Foto

stejným způsobem by se daly odsoudit všechny nálety za II.světové války.

2 0
možnosti

Je mi celkem záhadou,proč jste tak nesmyslně dal do jedné roviny terorismus fanatiků IS a událost z druhé světové války.Copak opravdu nechápete,že je to nesmysl?Nebo je to dost nepovedená manipulace naznačit,že Američané jsou stejné zlo jako fanatici z IS...?Rv

0 1
možnosti

Těším se na Váš blog k výročí již nesmyslného bombardování českých měst ruským letectvem ve dnech 8 a 9 května.Tedy již po podepsání kapitulace.Odhaduje se,že zahynulo asi tisíc našich občanů.Největší masakr se stal v Hrotovicích,kdy bomba dopadla mezi dav vítající Rudou armádu.Zahynulo 114 lidí....tato akce,by se k přirovnání k terorismu IS asi hodila nejlépe,Vy "humanitární bombardére"....

0 0
možnosti

..... si teda nejsu jistej tema obětma z řad německýho vojska a civilů,- ešivá voni nebyli náhodou umučení tema zlotřilejma Čechama při vodsunu,- event. náhradní varianta "Putin", což se mi v historickejch souvislostech jeví jako nejvíc pravděpodobný,- jakože Osvietim osvobodili Ukrajinci z 1. ukrajinskýho frontu, žejo !

(takže velkýho majzla na harvardy s rolničkama kerý sou nyčko v kurzu V!)

1 0
možnosti

P82a64v18e76l 62K48u94l40a

22. 3. 2016 22:37

Možná to při svém mládí nevíte, ale v březnu 1945 už byla celá západní Evropa osvobozena teroristy z USA a jejich spojenci, ale v českých fabrikách se ještě vyráběly zbraně a pohonné hmoty pro Wehrmacht. To byla německá armáda, jestli vám to něco říká, Charlie

3 2
možnosti
Foto

o tom můj blog ale nebyl ;-)

1 0
možnosti

P53a51v10e48l 61K56u88l53a

22. 3. 2016 22:29

Vous étes úplně něco jiného :-\:-)

2 2
možnosti

Válečné zločiny by se měly připomínat, zvláště ty nepotrestané.

2 0
možnosti
Foto

Počítáte mezi válečné zločiny např. i ono autorem zmíněné bombardování Kralup?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS