Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nevím co tu řešíte, ale podle všeho dostal Zeman befehl z Číny, že Bradyho nesmí vyznamenat proto, že se jeho synovec sešel s dalajlámou. Čínští komouši ho mají rádi jak osinu v řiti a proto je jakýkoliv kontakt s ním nežádoucí. No a náš pejsek jen zavrtěl ocáskem a splnil příkaz s vidinou nějakých prebend po své podivné milce točící se okolo "čínských investic" - Tvrdík, Mynář bez bezpečnostní prověrky atd. To že se náš p. prezident chová poněkud nestandardně naznačují minimálně 2 události z nedávné doby.

1. Pohřeb prezidenta Kiska. Čas byl dán, normálně by člověk očekával, že vzhldeme k významu takové návštěvy samozřejmě pojede včas. Když to nestihne, tak Ovčí Mluvčáček začne vykládat lži o tom, že za to můžou letoví dispečeři. Pak se ovšem ukáže, že letadlo s prezidentem rolovalo na dráhu kolem třičtvrtě na jedenáct a on tam měl být v jedenáct. Při všech přednostech, které prezidentské letadlo má, bych očekával, že odletí nejpozději v 9:30, aby se tam dostal včas. Přijít včas na pohřeb či svatbu je slušností, kterou dodržuje drtivá většina normálních lidí. Prezident zřejmě nemusí, protože Mluvčáček nakonec řekne, že neměl nic důležitého, co by ho zdrželo. Takže na to hodil bobana a nevstal.

2. Pohřeb Perese. Na pohřeb Perese, jednoho z nejvýznamnějších státníků 20. století, přiletí dva prezidenti z USA, x dalších atd. a náš p. prezident si místo toho válí šunky na jakémsi pochybném fóru placeném kremelským šíbrem Jakuninem na Rhodu. Ano, je lepší ležet na pláži, než se být na pohřbu. Je to ale trapné. To by neměl dělat prezident země, která se bije v prsa, že je přítelem a spojencem Izraele.

Já jsem pro jediné řešení - návrat ke konstituční monarchii, určitě by se mezi potomky české šlechty našel král či našla královna, kteří by byli morálně na výši, nezávislí na úplatcích a s potřebnými styky v rámci Evropy. Následně by odpadla šaškárna s tím, zda volit toho či onoho s rizikem, že se zase šáhne vedle. Kupodivu, konstituční monarchie bývají stabilnější.

5 4
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)