Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

To je počteníčko - pane vy jste asi komunismus nezažil - to byste teprve měl retro

5 0
možnosti
Foto

A jak to souvisí s článkem ? Já ho někde obhajuji ? ;-)

0 0
možnosti
VN

Máte pravdu , souhlasím s Vámi. V jakékoliv lidské společnosti se najdou lidé slušní a zmetci. Hrát si na to , že v KSČM je 100% zmetků a v ostatních stranách 100 % slušných lidí nelze....

Dnešní protikomunistické hysterie bohužel zapadají do české národní povahy, ale dle mého názoru jsou totálně o ničem.Vzhledem k tomu , že tento národ se skládal z 10% komunistů (nejvyšší procento na světě) a dalších 80% národa byli jejich kolaboranti...aktivních protikomunistických bojovníků zde bylo pouze několik málo promile...

1 8
možnosti
VN

Čeští "protikomunističtí" bojovníci se projevili. Bohužel se těmito protikomunistickými bojovníky stali až dnes...v době , kdy o nic nejde...

Kdyby se stali protikomunistickým bojovníky před třiceti lety...byli bychom jako společnost o velký kus cesty vpřed...

1 0
možnosti
VK

Omlouvá vás vaše mládí.

6 0
možnosti
Foto

Snažil jsem se vždy posuzovat lidi podle jejich skutků. Do KSČ kdysi vstoupili lidé z různých pohnutek, netřeba je zkoumat. Ale zejména v r. 68, kdy vyplavaly na povrch zločiny z let padesátých a bylo to završenou "osvobozením" vojsky spřátelené ráže, mohl zůstat členem partaje už jen vyložený prevít nebo idiot. Řada členů byla vyhozena nebo sami odešli, za což byli náležitě postiženi. A tak si aspoň část té "kolektivní" viny odpykali. Když někdo vstoupil do KSČ v letech normalizace (jako s. Ransdorf), nemá cenu komentovat, ještě bych dokázal tolerovat, že tím chtěl zamezit nějakým malérům, které by jeho nebo rodinu postihly.

A vstup do KSČ v polovině osmdesátých let, to už vyloženě mluví o nedostatku soudnosti, slušnosti a morálky.

Když už dostala partaj po r. 90 pardon, očekávalo se, že se přinejmenším přejmenuje, zbaví se těch nejhorších stalinistů a přerodí se v moderní levicovou stranu, jakou bývala např. francouzská či italská strana (které m.j. protestovaly proti sovětské okupaci).

Nestalo se. Jen ti mazanější (a bezcharakterní) převlékli košilky a vesele škodí dál napříč politických spektrem, a ti skalní zůstali věrni svým modlám.

A znáte u nás nějakou stranu, které jde především o sociální spravedlnost (ne rovnost!) a o pomoc potřebným? Já ne.

Nakonec, většina občanů v partaji nikdy nebyla a také to přežili. Rv

19 0
možnosti
JN

Ale on to přece po Vás ani nikdo nechce... 8-o

1 3
možnosti
Foto

Vážený pane, dle fotografie jste nejspíše dobu, v níž komunisté vládli nezažil. Vaše úvahy jsou tedy čistě teoretické /což není výtka, ale pouhé konstatování/.

Máte pravdu v tom, že těsně po revoluci bylo nejspíše možné onen spolek "lidské avantgardy" rozpustit a nikdo by nekvikl. Existovala - dnes je vidět, že naivní - představa, že tak nějak vyhnijí spontánně, přejmenují se a změní program apod. Stala se chyba.

Vaše představa o tom, že komunisté jsou neškodná parta, které jde jen o dobro společnosti je v příkrém kontrastu se zkušenostmi, které má moje generace a starší lidé. Jistě, za mne se už nevěšelo, jen likvidovalo profesně, lidsky a za názor se zavíralo do temnice.

Komunisté měli 40 let vlády plně ve své moci. Jak to vypadalo, si přečtěte v adekvátních publikacích, případně si poslechněte pamětníky /nenechte se zmást "plnou" zaměstnaností, "bytovou" otázkou apod./

Filosofie komunismu je založena na třídním boji a třídní nenávisti. Opět pro malý prostor odkazuji na základní učebnice. Komunista se dělí o moc jen z donucení, dočasně. Představa demokratického komunisty je oxymorón.

Neznám paní Baborovou, ale pokud by měla vést školství /rozumějte - určovat jakousi linii vzdělávání/ jsem rovněž proti, neboť nechci, aby mé děti musely poslouchat totéž, co já kdysi. Paní Baborové se nestalo vůbec nic, jen prostě nebyla radní /mohla jít třeba do sociálních služeb, kde by to nejspíše nikomu nevadilo/.

Kromě několika stabilních úchyláků neprojevoval z úmrtí pana Ransdorfa nějaké potěšení. Nicméně, jeho činnost byla pro ČR spíše ostudou, než nějakým přínosem, takže nechápu, proč v době, kdy je již na jiném břehu, by měl být nějak adorován, oplakáván apod. Ten člověk hrabal pod sebe /jako konec konců mnozí další/, teď je nejspíše udiven, čemu celý život sloužil.

Vám upřímně přeji, abyste tu hnusnou dobu nemusel zažít na vlastní kůži.

19 4
možnosti
Foto

Pane, ale já o té hnusné době vůbec nepíši, to zde ví každé větší dítě, co se zde dělo. Já mluvím o současnoti, ale lidé jako Vy se stále hrabete v minulosti. to je to samé, jako bychom neměli volit lidovce, kvůli křižáckým vypravám, nemluvit s němci kvůli fašismu atd. atd. Tyhle klapky na očích jsou pro mě zbytečné. To bychom mohli rovnou odsoudit každého, kdo se třeba vrátí z kriminálu. Je zkrátka třeba rozlišovat, nikoli generalizovat. Vždy se ptat jednotlivce, jak ten program komunismu sám myslí.

11 6
možnosti
AW

A90d34a42m 31W73o84l67f

26. 1. 2016 0:51

Dobře napsáno. Takhle mluví PRAVÝ demokrat - zastánce rovnosti před zákonem a rovných příležitostí pro každého. Farizejství některých našich politiků mě irituje ze všeho nejvíc.

4 3
možnosti
PK

P59a54v81e44l 94K69u43l29a

26. 1. 2016 12:43

Ten váš PRAVÝ demokrat právě začal mazat diskusní příspěvky. ;-D

2 0
možnosti
VR

Není to moc velké retro, když se myšlenky komunismu velmi líbí třeba Vladimíru Vladimíroviči, že?

http://zpravy.idnes.cz/myslenky-komunismu-se-mi-stale-velmi-libi-prohlasil-putin-pn8-/zahranicni.aspx?c=A160125_220915_zahranicni_san

4 0
možnosti

A proč by se mu nemohly líbit? Myšlenky komunismu nemají nic společného s komunistickými režimy, které těchto myšlenek zneužily. Dovzdělejte se a třeba potom zjistíte, že svět není ve skutečnosti tak jednoduchý, jako vaše myšlenky. ;-)

1 9
možnosti

Ačkoliv nejsem komunista a ani jsem je nikdy nevolil, mluvíte mi z duše. Pávě v takových diskusích člověk rozezná primitiva s jednoduchým, černobílým viděním světa od inteligentního a rozumného člověka. R^

6 3
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)