Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je smutné, pokud Vám to nedochází. Ten název "den boje za svobodu" je jasný vzkaz, že je to den boje proti komunistům. (Vrahům a zlodějům). Pokud se před tento název dá "mezinárodní den studenstva", tak už ten boj proti komunistům není tak zřetelný. A o to tady jde. Komunisté a oranžoví skorokomunisté nechtějí, aby někdo napadal jejich minulost.

A pokud jde o to studenstvo. Mě bylo v roce 1989 devatenáct let. Byl jsem student. Ale mezinárodní den studenstva jsme neslavili. Rozhodně ne se soudruhem Štěpánem.

1 5
možnosti
JN

Jenom proti komunistům? A proti nacistům či fašistům ne? 8-o

P. S. Mně bylo v roce 1989 o 2 roky více než Vám, chodil jsem tenkrát jako student demonstrovat do ulic, ale přijde mi zcela správné, že se dnes připomíná jak listopad 1989, tak i listopad 1939.

3 0
možnosti
JK

Kde se berou takovíto lidé, kteří tak fatálně selhávají v chápání historických souvislostí?

Za komunistů jsme slavili Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii, který vznikl na základě událostí v roce 1939. Tím špatným tehdy byli nacisté.

Po sametové revoluci jsme tento svátek nazvali Den boje za svobodu a demokracii. Deklarovali jsme tak připomínku jak roku 1939, tak i roku 1989.

Tím špatným v událostech 1989 byli komunisté.

V roce 2016 komunisté navrhli zrušení současného svátku, který připomínal jak nacistické, tak i komunistické zlo, a jeho náhradu za svátek původní, který připomíná pouze zlo nacistické.

Já osobně to považuji za pokus o revizi historie.

4 2
možnosti
Foto

Pane Krákoro, děkuji, že si tu děláte reklamu se svým blogem, ale něco Vám povím, komunisté se také vyznačovali tím, že jen oni měli ten správný názor a jiný považovali za selhávání, Vy v podstatě děláte to samé. Zkuste se povznést nad své ego a připusťte, že jsou lidé, co tento problém chápou jinak než Vy, děkuji :-):-)

4 1
možnosti
JR

Otevřeno řečeno ODS a TOP 09 jsou obskurními stranami, které volí už řadu jednotky procent lidí. Mám pro ně jen soucit. Kde jsou jejich zlaté časy?

5 0
možnosti
LT

Vážený autore. pokud chcete psát alespoň trochu objektivně, vyhněte se některým chybám.

"V podstatě došlo jen o rozšíření původního názvu, který byl pouze Mezinárodní den boje za svobodu a demokracii." Toto není pravda, protože tento svátek se dodnes v ČR nazýval pouze Den boje za svobodu a demokracii (bez slova mezinárodní). Zároveň tento den je i Mezinárodním dnem studentstva.

3 0
možnosti
Foto

opraveno a děkuji za upozornění, nebyla to schválnost, ale pouhé přepsání, ještě jednou díky R^

1 0
možnosti
MP

Dovolím si podat pár souvislostí z pera Petra Zídka, Pod kontrolou KGB:

Již od druhé poloviny 40. let se Praha stala sídlem tzv. pokrokových mezinárodních organizací. Ty vystupovaly jako demokratické, ve skutečnosti ale byly ovládány komunisty. Na jejich činnost dohlížely tajné služby sovětského bloku. Od roku 1946 sídlily v Praze Mezinárodní svaz studentstva a Mezinárodní organizace novinářů, v roce 1949 přibyla Mezinárodní organizace rozhlasových vysílání, vyhoštěná z Bruselu. Od počátku 50. let fungovala v Praze část sekretariátu Světové federace demokratické mládeže, která byla vypuzena z Paříže a své nové sídlo nalezla nakonec v Budapešti.

V letech 1951 - 1954 sídlila v Praze Světová rada míru, která posléze našla útočiště ve Vídni. Konečně roku 1956 se do Prahy přistěhovala Světová odborová federace. Západní země považovaly za nejnebezpečnější organizace Mezinárodní svaz studentstva (MSS) a Světovou odborovou federaci (SOF), které se snažily svou masovou propagandou podchytit radikální živly po celém světě.

3 0
možnosti
Foto

v pořádku, ale stále zastávám názor, že bychom se přesto měli dokázat přenést v kontrastu událostí z protektorátu

4 1
možnosti
ZB

Víte co je na Vašem blogu nejzajímavější?Jeho téma,je zcela bezvýznamné a o ničem.Zrovna dnes,kdy prohrál Váš "hrdina" Zeman soud.Ani ti největší "Zemanovci" na blogu,se ani slůvkem nepostavili na obranu "spasitele Česka před islámem",aby chránili jeho čest,charakter a morální vlastnosti.;-)Neztrácejte bdělost,pražská kavárna,ani americká ambasáda nespí;-)Já vím,ono se těžko hájtí to co není a připustit si,že Zeman je morální ubožák bez cti a charakteru,prostě nejde....

4 9
možnosti

Zkuste něco k tématu, pane Bárto

9 0
možnosti
Foto

samozřejmě, nový název je daleko vhodnější, je třeba si připomínat spíše boj studentů než převrat pučistů

7 2
možnosti
PB

..... tak je to bezesporu silný téma,- chcelo by to asi víc rozprav, vona celospolečenská debata by taky neuškodila, možná referendum by zrobilo jasno,- a takovejch 5 až 7 sumittů evropskejch "mozkovejch trustů" by temu dalo ten správnej šmrnc,- .......... doboha, vo čem ten blog vlastně bylV?!?

5 2
možnosti
MD

A nemelo tam byt ...doboha, vo cem ten Kalousek vlastne je ?!?

6 1
možnosti
JB

Poturčenec horší turka,říkali moudří předci,no a bývalý bolševik řve o to hlasitěji,oč víc se bojí odhalení!;-)

8 0
možnosti
PK

P67a68v59e94l 17K22u26l67a

2. 3. 2016 22:35

Mně pan Kvapil nepřijde jako bývalý

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)