Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš blog jsem si nejdříve přečetl dost zběžně, ale poté, co tak v diskusi začal vyvádět pan Vodvářka, tak jsem si Váš blog přečetl znovu a důkladně.

A vzhledem k tomu, že jsem za totality prožil většinu svého života, tak Vám musím dát za pravdu R^

Osobně bych řekl, že tak třetina našich občanů se má lépe nyní, třetina přibližně stejně a třetina hůře.

Co se v současné době podstatně zhoršilo, tak pokleslost justice a vymahatelnost práva v oblasti kriminální. Za totality neexistovalo, aby soud poslal pod most člověka, kterého podvodníci připravili o veškerý majetek a zavírali občany do vězení za pouhou stížnost v sousvislosti se spácháním přestupku.

2 1
možnosti

Asi jste zapomněl na to, z a c o všechno se za totality zavíralo a naopak na to, jaký metr byl pro straníky a jaký pro ostatní. O stranických papaláších, kteří si beztrestně dělali, co chtěli, ani nemluvím. :-/

1 0
možnosti

Nedivím se, že diskuze u článků o jeho smrti nebyla. Co by si tam člověk přečetl? To, co každý čeká. To, co se psalo u ostatních článků s ním. Takže nic nového. A možná je to tak lepší.

0 0
možnosti

Jedna story pro ty z vás , kteří už zapomněli na to , jaký zde vládl systém.

Moje máma končila základní školu na začátku šedesátých let . Dva roky před tím byl zavolán na kobereček k závodnímu šéfovi KSČ její táta , můj děda.

A bylo mu řečeno. Honzo ...ty jsi poctivý , pracovitý a lidmi respektovaný chlap. Takové potřebujeme. Tady máš přihlášku k nám. Děda se začal cukat a slyšel...Honzo , nezapomeň ...máš dceru , která ti bude vycházet. A i když se dobře učí..na tu střední školu se dostat nemusí... Tomuto tlaku děda podlehl. Když jeho dcera vycházela , musela mít k přihlášce na střední školu posudek ze základní školy..a v tom stálo od soudružky třídní.... otec je sice v KSČ , ale veřejně se nijak neprojevuje. Není správný komunista.

Moc nechybělo , aby se máma tenkrát na školu nedostala. A já se ptám. Kdo z vás , vážení diskutéři by ve stejné pozici , jako byl můj děda stranického šéfa v jejich firmě poslal někam i s tím vědomím , že se pomstí jeho dítěti ?

Takřka nikdo. Silná slova máte nyní , kdy o nic nejde. Když o něco šlo , byli jste vy , případně vaši předci stejně podělaní jako můj děda. Takže asi tak.

Souhlasím s autorem , že prezident Havel tím , že bránil jejímu zrušení KSČ v podstatě legalizoval. A že pořád používá podobný název ? No a co ? Řada partají v okolních zemích , které se přejmenovaly jsou dnes mnohem radikálnější než naše KSČM. A že byl někdo před rokem 89 u komančů...tak byl. Dnes mám rok 2016...tudíž nějakých 27 let poté....Myslím , že bychom dnes měli spíše hledět do budoucnosti a všichni si přát a dělat všechno možné, aby se roky podobné zhovadilosti již nikdy neopakovaly...

0 0
možnosti
Foto

A když byl někdo v r. 89 u komančů, tak měl 27 let na to, aby dospěl k názoru, že je-li slušný, nemá tam co dělat.

8 1
možnosti

Podle zákona je komunista na jedné lodi s fašistou. Tím to pro mě hasne.

7 0
možnosti
Foto

Škoda, že to tak tehdy neviděl Havel :-/

0 0
možnosti

Komunisti přivedli Československo do podobného marasmu, jako NSDAP Německo za dob Hitlera (a my se z toho bohužel vyhrabáváme déle, než Němci). Po válce byla NSDAP v Německu úředně zakázána. U nás se něco takového s komunistickou stranou (a ideologií) bohužel nestalo. To však ale neznamená, že by tím byli komunisté v očích veřejnosti nějak rehabilitováni. Zejména už proto ne, že se nikdy od své předchůdkyně nikdy zcela nedistancovali (o čemž svědčí mnohé jejich výroky a výstupy na veřejnosti). O tom, že nejsou považováni za demokratickou stranu, svědčí i to, že s nimi žádná parlamentní strana nepočítá jako s koaličním partnerem do vlády. Takže jakákoliv smířlivost z jejich existencí na politické scéně není vůbec na místě. Dost na tom, že na komunální úrovni už se vecpali do spousty vysokých funkcí, nevyjímaje starosty. :-/

5 0
možnosti

Na komunální úrovni se nikam nevecpali...byli demokraticky zvolení.....

A jestliže si občané nějaké obce zvolili starostou komunistu , asi věděli proč. Apropo , když budete mít na výběr ze dvou kandidátů na místo starosty. Na jednu stranu kandidáta KSČM , který bude poctivý chlap , dříč...a na druhou stranu nekomunista , o kterém budete vědět , že je to šmejd...komu dáte přednost ? Znám obec , kde v celostátních volbách vítězí tzv.pravicové strany , ale v komunálních vítězí KSČM.

Nechci obhajovat komunisty... jenom se mi absolutně nelíbí a příčí jakékoliv škatulkování jednotlivců. V jakékoliv politické straně , v jakékoliv náboženské skupině , v jakékoliv firmě , v jakémkoliv jiném spolku se nachází slušní lidé a zmetci. Tudíž i v rámci KSČM se nacházejí slušní lidé i zmetci...

1 1
možnosti
Foto

Pane Zieglere, smazal jsem Vám příspěvek z důvodu nepodložených pomluv druhé osoby. Pokud zde chcete někoho nálepkovat ze vztahu k alkoholismu, tak prosím to nejdříve dokažte, pak nebudu mít problém, zde Váš příspěvek nechat. Rv

3 7
možnosti

Co chcete? Potvrzení o hospitalizaci soudružky v léčebně pro alkoholiky?

0 0
možnosti

R51a12d97i45m 29K42a87l87a82s

26. 1. 2016 12:57

Mnozí tady píšete o komunismu a o mládí autora, který je "cucákem" a neví, co to vlastně bylo za systém...

Já jsem na takové řeči alergický už jen proto, že komunismus nezažil vůbec nikdo... A to je nakonec i ten problém... Pro některé lidi je to stále nerealizovaná a nejspíše lákavá myšlenka, ke které se neustále upínají. A že ona cesta ke komunismu nebyla zrovna ideální? To je přece stoupencům určitých myšlenek v zásadě jedno... Nic složitého na tom k pochopení není. Komunista by proto řekl, ano, udělaly se chyby, ALE... A jede se dál. Ostatně dle mého je vize uvědomělého, čestného člověka pracujícího pro ostatní bez nadbytečného osobního prospěchu stejně nesmyslná jako teze, že trh vyřeší všechno... Asi ano, ale bez ohledu na obyvatelstvo...

Ale vrátím se k onomu mládí autora. Kolik lidí naříká, jak se tady všechno po revoluci rozkradlo, jak byly některé podniky vydrancovány, jak nám ujíždí vlak v kolektivních sportech, jak upadá školství, jak mnohde vládnou manažeři, kteří nerozumí vůbec ničemu, anebo v důsledku zlatých padáků nenesou žádnou odpovědnost, jaký je nepořádek v justici, jak jsou nízké tresty, jak je problém sehnat pro děti školku, jak jsou drahé lyžařské kurzy, jak neumíme postavit dálnici, a když tak za kolik, jak žijeme neustále na dluh atd. atd... A mnohdy jsou to stejní lidé, kteří pak někomu, kdo napíše podobný článek, sdělí, ty buď zticha, ty o tom nic nevíš. To bys koukal, co to bylo za systém.

Což je jakási podivná schizofrenie... a pokrytectví. A aby bylo jasno, tehdejší socialistické společnosti v rámci bývalé ČSSR se rozhodně nezastávám. Pouze chci říci, že pohled člověka, který není "lákadly" socialismu či "nářky" nad stavem dnešní společnosti ve srovnání s minulostí zatížen, může být stejně poučný a zajímavý, jako kohokoliv jiného... Tečka.

2 1
možnosti

Tady nejde o zatížení minulostí, nýbrž o neznalost minulosti (ani současnosti). Rv

2 0
možnosti

P79a19v23e37l 90K38u59l43a

26. 1. 2016 12:38

Koukám, že z propagátora novinářské a společenské etiky se stal cenzor, který maže příspěvky, které se mu nehodí :-/:-)Rv

2 1
možnosti
Foto

A že jsem toho tady teda smazal, že? Včetně těch Vašich :-) Šlo o pomluvu druhé osoby, už minule jsem Vám psal, že bývám solidární s jinými. Mě klidně urážejte, s tím problém nemám ;-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Ten lovec čarodějnic se jmenuje Šimon Heller a na tomto se vyšplhal do politiky. Charakterní politik z KDU ČSL

0 0
možnosti

A já mu za ten lov děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)